Skip to main content
| Κασσιανή Φωκά | Σενάρια χρήσης διαδραστικών συστημάτων

Tο Mozabook μας εξιστορεί την Ιστορία με τον καλύτερο τρόπο!

Το μάθημα της Ιστορίας παρότι θα μπορούσε να είναι μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία για τους μαθητές συνήθως αποτελεί ένα διδακτικό αντικείμενο που δεν προκαλεί το ενδιαφέρον τους και τους δυσκολεύει πάρα πολύ. Και η αλήθεια είναι ότι απαιτεί από αυτούς ποικίλες γνώσεις από διαφορετικούς τομείς, όπως γεωγραφία, οικονομία κ.α.

Με τις διαδραστικές οθόνες και την εκπαιδευτική εφαρμογή Mozabook όλοι οι συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία έχουν πρόσβαση σε ένα τεράστιο αποθετήριο ψηφιακού και διαδραστικού υλικού, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλύτερη κατανόηση των ιστορικών γεγονότων. Παράλληλα, μέσα από την οπτικοποίηση των ιστορικών πληροφοριών μπορεί τελικά να επιτευχθεί η πολυπόθητη ιστοριογνωσία.

Το Mozabook διαθέτει μια τεράστια ποικιλία χαρτών, διαφόρων τύπων. Έτσι, έχοντας στα χέρια του ένα τέτοιο εργαλείο μπορεί ο εκπαιδευτικός να «τοποθετήσει» τους μαθητές μέσα στον χάρτη! Έτσι, οι μαθητές θα είναι σε θέση κάθε στιγμή να αντιλαμβάνονται την επίδραση του περιβάλλοντος στη διαμόρφωση των ιστορικών αλλαγών, τις μετακινήσεις των πληθυσμών και τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των διαφορετικών ομάδων του πληθυσμού και συνολικά τις συνθήκες των ιστορικών αλλαγών.

Όταν μάλιστα ο χάρτης μπορεί να μετατραπεί σε έναν πίνακα, πάνω στον οποίο ο εκπαιδευτικός μπορεί να γράφει, να επισημαίνει, να σχεδιάζει, να υποδεικνύει, τότε αυτός καθίσταται ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να επέμβει ο ειδικός εξηγώντας το συγκεκριμένο διδακτικό αντικείμενο που επιθυμεί.

Ας δούμε όμως πόσο μεγαλύτερη ακρίβεια μπορεί να επέλθει όταν ο εκπαιδευτικός δίνει τη σκυτάλη σε κάποιον άλλον «ειδικό», το Mozabook! Πόσο μεγαλύτερη δύναμη και επομένως και επιδραστικότητα μπορεί να έχει το δοθέν ερέθισμα.

 Ο εκπαιδευτικός αρχικά σχεδίασε την πορεία που ακολουθούσαν τα ελληνικά ιστιοφόρα προς τα στενά του Εύξεινου Πόντου, όπως φαίνεται στο παραπάνω printscreen, και το Mozabook με ένα εντυπωσιακό 3D δίνει στους μαθητές την εικόνα του ιστιοφόρου, όταν αυτό έπλεε μέσα στο Αιγαίο πέλαγος!

 


Μοιραστείτε το στα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα