Skip to main content
| Δρόσου Δέσποινα | Σενάρια χρήσης διαδραστικών συστημάτων

Το LG Createboard Share, μια εφαρμογή που σπάει τα όρια του διαδραστικού πίνακα!

Το Screen Sharing μεταξύ διαδραστικών οθονών και άλλων συσκευών αποτελεί μια νέα δυνατότητα στη σύγχρονη τάξη που σταδιακά τείνει να γίνει ανάγκη.

Ας θυμηθούμε ότι λίγους μήνες πριν οι εκπαιδευτικοί της χώρας μας υποδέχτηκαν τις διαδραστικές οθόνες αποκλειστικά ως διαδραστικούς πίνακες στις τάξεις.

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα καθώς οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν τις διαδραστικές οθόνες στην τάξη;

Σταδιακά οι εκπαιδευτικοί συνειδητοποιούν ότι οι οθόνες είναι πολλά παραπάνω από έναν διαδραστικό πίνακα! Πλέον αρχίζουν να χρησιμοποιούν μια ποικιλία διαδραστικών εργαλείων και εφαρμογών και σε αυτό το πλαίσιο αρχίζει να διαδίδεται και να καθιερώνεται η χρήση του LG Createboard Share, μιας εφαρμογής με πολλές δυνατότητες αναφορικά με τη σύζευξη συσκευών.

Ας δούμε τις επιλογές που έχουμε από την κινητή συσκευή…το Laptop, το Tablet ή το κινητό

Με το LG Createboard Share, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από προηγμένες δυνατότητες που ενισχύουν τη διαδραστικότητα και τη συνεργασία στην τάξη. Συγκεκριμένα,  όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα μπορούν:

  • Να μοιραστούν ολόκληρη την οθόνη του κινητού ή της συσκευής τους με τη διαδραστική οθόνη.
  • Να τηλεχειριστούν τη διαδραστική οθόνη μέσω του κινητού, επιτρέποντας τον απομακρυσμένο έλεγχο της.
  • Να μοιραστούν αρχεία, φωτογραφίες ή βίντεο απευθείας από τις κινητές τους συσκευές.
  • Να χρησιμοποιήσουν την κάμερα του κινητού τους για να προβάλουν σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη ό,τι καταγράφεται από τη συσκευή.
  • Να προβάλουν την οθόνη της διαδραστικής οθόνης στο κινητό τους, διευκολύνοντας έτσι την παρακολούθηση και τη διαχείριση του μαθήματος.

Αυτές οι λειτουργίες κάνουν το μάθημα πιο ευέλικτο, διαδραστικό και ελκυστικό, δίνοντας τη δυνατότητα για άμεση συνεργασία σε πραγματικό χρόνο.

Πώς ενισχύεται η συνεργασία με το LG Createboard Share;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το LG Createboard Share επιτρέπει την εύκολη και άμεση ανταλλαγή περιεχομένου από κινητές συσκευές, όπως tablet και smartphones, προς τη διαδραστική οθόνη. Αυτό το στοιχείο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ενισχύει τη συνεργασία τόσο μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, όσο και μεταξύ των μαθητών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μοιράζονται και να επεξεργάζονται υλικό σε πραγματικό χρόνο.

Για παράδειγμα, σε ομαδικά πρότζεκτ, οι μαθητές θα μπορούσαν να μοιράζονται στοιχεία της έρευνας τους ή και τις ιδέες τους, επιτρέποντας την άμεση επεξεργασία και τη συμβολή όλων. Επίσης, οι μαθητές θα μπορούσαν να παρουσιάζουν τις λύσεις σε κάποιο πιθανό πρόβλημα ταυτόχρονα στην οθόνη, διευκολύνοντας τη συζήτηση και τη σύγκριση προσεγγίσεων. Σε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό πλαίσιο, δουλεύουν κριτικά, συνεργατικά και πιθανόν μαθαίνουν βιωματικά ότι σε αρκετά προβλήματα η λύση δεν είναι μία και μοναδική. Επίσης, μέσω της άμεσης προβολής ατομικών εργασιών, ο εκπαιδευτικός και οι συμμαθητές μπορούν να παρέχουν άμεση ανατροφοδότηση, ενισχύοντας την αλληλεπίδραση και τη συλλογική μάθηση.

Πρόσφατα, ένα σχολείο μοιράστηκε μαζί μας ένα εκπαιδευτικό σενάριο. Οι μαθητές πρόβαλαν μέσω του LG Createboard Share σε tablet ένα πείραμα σε πραγματικό χρόνο. Αρχικά, ο εκπαιδευτικός είχε τη δυνατότητα να «παγώνει» την διαδραστική οθόνη, που πρόβαλε τους μαθητές καθώς οι ίδιοι διεξήγαγαν το πείραμα. Επίσης, είχε τη δυνατότητα να επισημαίνει πληροφορίες με το ενσωματωμένο εργαλείο επισήμανσης και να εστιάζει σε επιμέρους ζητήματα με τη βοήθεια του ενσωματωμένου ψηφιακού φακού.

Γιατί καθιερώνεται σταδιακά η χρήση του LG Createboard Share;

Με τη χρήση της εφαρμογής έχει παρατηρηθεί η Αύξηση της Εμπλοκής των Μαθητών. Οι μαθητές μπορούν εύκολα να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, να συμμετέχουν σε κοινές δραστηριότητες και να αναλάβουν πια ενεργό ρόλο στη διαδικασία μάθησης. Η διάδραση με τη χρήση των «δικών» τους συσκευών βοηθά να αυξηθεί η εμπλοκή και το ενδιαφέρον τους.

Επίσης, η εφαρμογή παρέχει Ευελιξία στους Εκπαιδευτικούς. Κατά τη χρήση της είναι δυνατή η σύνδεση πολλαπλών συσκευών ταυτόχρονα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ίδιους να διαχειρίζονται διαφορετικά περιεχόμενα από πολλαπλές πηγές. Αυτό καθιστά το μάθημα πιο ενδιαφέρον και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τάξης.

Στο ίδιο σενάριο που αναφέρθηκε παραπάνω, μαθητές αξιοποίησαν την εφαρμογή για να παρουσιάσουν ταυτόχρονα την πρόοδο στο project που συμμετείχαν, ενώ ο εκπαιδευτικός πρόβαλε ταυτόχρονα οδηγίες για τη διεξαγωγή του και είχε την ευκαιρία να σχολιάζει παράλληλα με ψηφιακές σημειώσεις όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Επομένως, η εφαρμογή LG Createboard Share, που χρησιμοποιείται στις διαδραστικές οθόνες, έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο διδασκαλίας στις σύγχρονες τάξεις. Δεν αποτελεί ένα απλό εργαλείο προβολής, αλλά έναν σύμμαχο του εκπαιδευτικού που ενισχύει τη συνεργασία στην τάξη, τη διαδραστικότητα και την ευελιξία στη μάθηση.

 

 


Μοιραστείτε το στα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα