Skip to main content
| Βλάχου Δέσποινα | Σενάρια χρήσης διαδραστικών συστημάτων

Μετασχηματίζοντας την Τάξη: Πώς η Εφαρμογή Share καθιστά τη Διαδραστική Οθόνη Προσβάσιμη για Όλους και Αναδιαμορφώνει την Εκπαιδευτική Διαδικασία!

Η τεχνολογία Διαδραστικών Οθονών έχει βιώσει εκθετική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην αλληλεπίδραση και τη συνεργασία, εκπαιδευτικών και μαθητών, ανεξάρτητα από τυχόν φυσικούς περιορισμούς ή αναπηρίες. Σε μια εποχή που η ψηφιακή τεχνολογία κυριαρχεί, η εκπαίδευση βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, καθιστώντας τη διαδικασία μάθησης πιο συμμετοχική από ποτέ!

Μία από τις καινοτόμες εφαρμογές που αναδιαμορφώνουν τη δυναμική της τάξης είναι η εφαρμογή Share, παρέχοντας ένα περιβάλλον συνεργασίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών που ξεπερνά τα όρια του συμβατικού.

Πώς όμως η εφαρμογή Share φέρνει την επανάσταση της ασύρματης κοινής χρήσης οθόνης μεταμορφώνοντας την εκπαιδευτική εμπειρία;

Με βάση τις λειτουργίες της εφαρμογής Share οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον μάθησης που προάγει τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την αλληλεπίδραση. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις κύριες λειτουργίες της εφαρμογής και τον τρόπο που μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη:

  • Προβολή Περιεχομένου σε Πραγματικό Χρόνο: Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται ασύρματα εικόνα από smartphones, tablets και laptops στη Διαδραστική Οθόνη. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προβάλλουν περιεχόμενο από τη συσκευή τους στη Διαδραστική Οθόνη και να μοιράζονται ιδέες, δεδομένα ή παραδείγματα με τους μαθητές σε πραγματικό χρόνο.
  • Συνεργατική Μάθηση: Η εφαρμογή δημιουργεί μια δυναμική εμπειρία ομαδικής εργασίας και παρουσίασης, καθώς μέχρι και 9 χρήστες μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα και να μοιραστούν την οθόνη τους. Αυτό δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου οι μαθητές μπορούν εύκολα να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργήσουν μαζί. Για τον σκοπό αυτό μπορούν να αξιοποιηθούν σχολικά tablet ή σχολικοί Η/Υ.
  • Διαδραστικές Παρουσιάσεις: Η εφαρμογή δεν περιορίζεται μόνο στην απλή προβολή οθόνης. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται εύκολα αρχεία, όπως εικόνες, έγγραφα και βίντεο. Έτσι, οι μαθητές μπορούν να προβάλλουν τις δικές τους εργασίες, παρουσιάσεις ή διαγράμματα από τη συσκευή τους στη Διαδραστική Οθόνη, προσδίδοντας έναν διαδραστικό χαρακτήρα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Αποστολή Αρχείων: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν εύκολα, με το πάτημα ενός κουμπιού, να αποστείλουν αρχεία από τη Διαδραστική Οθόνη στις συνδεδεμένες συσκευές των μαθητών. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης, ο εκπαιδευτικός μπορεί να στείλει σχετικές σημειώσεις στα tablet των μαθητών, προσφέροντάς τους περαιτέρω ερεθίσματα για την κατανόηση του μαθήματος, ή ένα αρχείο με ατομικές/ομαδικές ασκήσεις, ενθαρρύνοντας την ενεργή συμμετοχή των μαθητών.
  • Απομακρυσμένη Διαχείριση: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους ως τηλεχειριστήριο για να διαχειρίζονται απομακρυσμένα τις εφαρμογές και τα εργαλεία της Διαδραστικής Οθόνης, να πραγματοποιούν γρήγορους ελέγχους, να ελέγχουν τα αιτήματα διαμοιρασμού και να διασφαλίζουν την ομαλή ροή του μαθήματος.

Με βάση αυτές τις λειτουργίες, η εφαρμογή Share δημιουργεί νέες προοπτικές στην εκπαιδευτική διαδικασία, παρέχοντας συνεργατικές δυνατότητες που ενισχύουν την αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Αυτό το ευέλικτο εργαλείο δημιουργεί δυναμικά μαθησιακά περιβάλλοντα, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή και την ανταλλαγή ιδεών. Στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης της εκπαίδευσης, αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για τη διαμόρφωση ενεργών και δυναμικών τάξεων που προάγουν την επιτυχία των μαθητών στην ψηφιακή εποχή!


LG Monitor: Πατήστε εδώ για να δείτε το εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής στην ελληνική γλώσσα.
Samsung Black Monitor: Πατήστε εδώ για να δείτε το εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής στην ελληνική γλώσσα.


Μοιραστείτε το στα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα