Skip to main content
| Δρόσου Δέσποινα | Νέα και ανακοινώσεις

Νέα Άρθρα στην Τεκμηρίωση: Καινοτομίες στην Εκπαίδευση με Ρομποτική και Διαδραστικές Τεχνολογίες

Αγαπητοί/ές εκπαιδευτικοί,

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα μας έχουν αναρτηθεί τέσσερα νέα άρθρα που αφορούν καινοτόμες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Αυτά τα άρθρα επικεντρώνονται σε νέες τεχνολογίες και μεθόδους που μπορούν να ενισχύσουν την εμπειρία μάθησης και να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τους τίτλους και μια σύντομη περιγραφή των άρθρων:

  1. Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις: Ρομπότ με Δαγκάνα για Μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες Στο άρθρο αυτό, αναλύεται η χρήση ρομπότ με δαγκάνα για την υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Αυτή η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων λεπτής κινητικότητας και συντονισμού, προσφέροντας παράλληλα μια διασκεδαστική και εμπνευσμένη εμπειρία μάθησης.

  2. Αναπτύσσοντας Βασικές Δεξιότητες με τη Χρήση της Παρακολούθησης μιας Γραμμής στη Ρομποτική Εκπαίδευση Το άρθρο παρουσιάζει πώς η τεχνική της παρακολούθησης μιας γραμμής από ρομπότ μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες στον προγραμματισμό και τη μηχανική. Αυτή η προσέγγιση ενισχύει τη λογική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων.

  3. Ακολουθώντας τη γραμμή με ένα ρομπότ: 5 Πειράματα με μεγάλη εκπαιδευτική αξία και πολλές διαστάσεις Εδώ, παρουσιάζονται πέντε πειράματα που χρησιμοποιούν την παρακολούθηση γραμμής από ρομπότ. Κάθε πείραμα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σημαντικά εκπαιδευτικά οφέλη και να καλύπτει διάφορες διαστάσεις της μάθησης, από την τεχνική κατάρτιση έως την καλλιέργεια δημιουργικής σκέψης.

  4. Μάθημα Θρησκευτικών αλλιώς...με Διαδραστική Οθόνη και Ρομπότ! Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζονται καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας των Θρησκευτικών, χρησιμοποιώντας διαδραστικές οθόνες και ρομπότ. Αυτές οι τεχνολογίες κάνουν το μάθημα πιο διαδραστικό και ελκυστικό για τους μαθητές, ενισχύοντας την κατανόηση και το ενδιαφέρον τους.

Σας προσκαλούμε να διαβάσετε αυτά τα ενδιαφέροντα άρθρα και να ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον διαδραστικό εξοπλισμό που πλέον βρίσκεται στα σχολεία σας!

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του STEM IB Support


Μοιραστείτε το στα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα