Skip to main content
| Δρόσου Δέσποινα | Σενάρια χρήσης ρομποτικών συστημάτων

Βee-Bot: Το μελισσάκι που μας έκλεψε την καρδιά!

Το Bee-Bot έχει γίνει αγαπητό σε πολλούς λόγω της ευκολίας του στη χρήση και της διασκεδαστικής-εκπαιδευτικής εμπειρίας που προσφέρει! Είναι ένα εργαλείο που έχει αποδειχθεί χρήσιμο και αποτελεσματικό στην ενίσχυση των δεξιοτήτων προγραμματισμού και της λογικής σκέψης των παιδιών, κερδίζοντας πολλά βραβεία και αναγνώριση τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από ειδικούς σε παιδαγωγικά θέματα.

Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού είναι προσαρμοσμένος για χρήση από ένα παιδί. Το παιχνίδι έχει το σχήμα μιας κίτρινης μέλισσας με μαύρες ρίγες. Όμως, ο σχεδιασμός αυτός δεν είναι αμετάβλητος, γιατί το μελισσάκι μπορεί να συνδυαστεί με άλλα εξαρτήματα και να αλλάξει εμφάνιση!

 

Το παιχνίδι μπορεί να ελεγχθεί με μερικά πολύχρωμα κουμπιά. Πατώντας τα, το παιδί εισάγει μια ακολουθία απλών οδηγιών για κίνηση ή περιστροφή της μέλισσας. Τέσσερα πορτοκαλί κουμπιά χρησιμοποιούνται για κίνηση προς τα πίσω/μπροστά και περιστροφή αριστερά/δεξιά. Το κεντρικό κουμπί είναι ένα πράσινο κουμπί GO. Εκκινεί την ερμηνεία ολόκληρης της ακολουθίας που έχει επιλεγεί. Επάνω στη μέλισσα υπάρχουν και άλλα δύο κουμπιά, ένα για διαγραφή μνήμης (CLEAR) και ένα για μια σύντομη διακοπή στην εκτέλεση των εντολών (PAUSE) στον ελεγκτή του παιχνιδιού.

Το παιδί μπορεί να εισάγει έως και 40 εντολές σε μια προγραμματισμένη ακολουθία. Ο χρήστης δεν μπορεί να τροποποιήσει το μήκος του ενός βήματος της μέλισσας ή το μέγεθος της γωνιακής της περιστροφής. Αυτές οι παράμετροι είναι σταθερές και αυτό είναι συμβατό με την ομάδα στόχου των χρηστών, δηλαδή τα παιδιά. Το παιχνίδι κινείται 15 εκατοστά σε ένα βήμα. Πατώντας τα κουμπιά περιστροφής το ίδιο περιστρέφεται κατά γωνία χωρίς να αλλάξει θέση.


 

Η μέλισσα παρέχει απλά σχόλια στον χρήστη. Για παράδειγμα, εφόσον ολοκληρωθεί η πλήρης ακολουθία εντολών, τα μάτια της αναβοσβήνουν και ακούγεται ένα σύντομος ήχος. Η πίεση των κουμπιών στη λειτουργία δημιουργίας προγραμματισμένης ακολουθίας συνοδεύεται επίσης από ένα σύντομο ήχο. Οι ήχοι μπορούν να απενεργοποιηθούν με τον διακόπτη που υπάρχει στο κάτω μέρος του παιχνιδιού.

 

Ο τρόπος ελέγχου της μέλισσας είναι απλός. Τα παιδιά συνηθίζουν πολύ γρήγορα το πράσινο κουμπί GO που βρίσκεται στο κεντρικό μέρος του παιχνιδιού και αναλαμβάνουν δράση! Αυτό που μένει είναι να το δοκιμάσετε κι εσείς στην τάξη και σύντομα θα κλέψει και την δική καρδιά!


Μοιραστείτε το στα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα